مفتی نور ولی محسود، رهبر طالبان پاکستانی در حمله هوایی کابل کشته شد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) حمله هوایی در کابل | منابع خبری از انفجار یک خودروی لندکروزر در نقطه استراتژیک شهر کابل خبر می‌دهند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و پاکستان (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اطلاعیه وزارت کشور درباره تمدید کارت‌های موقت اتباع خارجی شماره ۱ تا ۴+ جزئیات (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه هفدهم مهرماه ۱۴۰۴) تقویت همکاری ایران و افغانستان در حوزه بهداشت و درمان نماینده طالبان در قطر: اظهارات ترامپ درباره بگرام سوءتفاهم بود | ما خواستار به‌رسمیت‌شناخته‌شدن از سوی هند هستیم اولین سفر یک مقام ارشد طالبان به هند | دهلی‌نو میزبان متقی برای گفت‌وگوهای دوجانبه مشکل ویزا حل شد، تیم ملی فوتبال افغانستان به پاکستان می‌رود تأکید والی هرات بر استفاده از ظرفیت راه‌آهن خواف - هرات برای تسهیل در واردات محصولات نفتی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه شانزدهم مهرماه ۱۴۰۴) دیدار لاوروف و متقی در مسکو بهرامی: حضور نظامی خارجی در افغانستان به تقویت گروه‌های افراطی انجامید تاکید بر حمایت از افغانستان مستقل در بیانیه پایانی مشترک فرمت مسکو مقام سازمان ملل متحد از خدمات ایران برای مهاجران قدردانی کرد وزیر خارجه طالبان: افغان‌ها حضور خارجی‌ها را در خاک خود تحمل نمی‌کنند + فیلم طالبان اینستاگرام را در افغانستان فیلتر کرد (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) لاوروف: استقرار زیرساخت‌های نظامی کشور‌های ثالث در افغانستان غیرقابل قبول است هفتمین نشست فرمت مسکو با دستورکار ویژه امنیت افغانستان آغاز شد تعیین تابعیت فرزندان اتباع خارجی متولد ایران برعهده وزارت امور خارجه است
سرخط خبرها

افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۳۳۲۵۳۰
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۶
افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد
در مراسمی که با حضور خانواده‌های شهدا برگزار شد، سخنرانان افغانستانی و ایرانی بر اهمیت خون شریکی مردم ایران و افغانستان تأکید کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، سومین یادواره لاله‌های غریب با یاد شهیدان غلام‌حسین دادی، شهید ایرانی جهاد افغانستان و سیدمهدی اکرمی، شهید افغانستانی دفاع مقدس سه‌شنبه‌شب با حضور خانواده شهدا، مقامات استانی و جمعی از مهاجران افغانستانی ساکن مشهد در سالن همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد.

این یادواره به همت بنیاد فرهنگی‌اجتماعی افغانستانی‌های مقیم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد

شهدای افغانستانی دفاع مقدس مظلوم هستند

سردار اصغر بلوکیان که سال‌ها در حوزه افغانستان فعالیت داشته، در این مراسم اظهار داشت: در مظلومیت بچه‌هایی که در افغانستان شهید شدند، همین بس که هم از دیگران می‌خوردیم و هم از خودی، خیلی از آقایان و هم‌رزمان ما، ما را قبول نداشتند؛ اما آن چیزی که ما فکر می‌کردیم چه بود؟ بحث جهاد افغانستان و بحث تنبیه شوروی.

او ادامه داد: در آن زمان کسی به شهید دادی حقوق ارزی و ریالی نمی‌داد، بحث درجه نبود و روح ما هم خبر نداشت شاید روزی به ما درجه بدهند. ما برای عشق به اسلام و کمک به جهان اسلام رفتیم.

بلوکیان تصریح کرد: من افتخار می‌کنم که بیشتر عمر خود را در بین مردم افغانستان گذرانده‌ام و همیشه هم این را می‌گویم، من پای دسترخان شما (افغانستانی‌ها) بزرگ شده‌ام.

او تأکید کرد: آقایی که در فضای مجازی برمی‌داری حرف ناصواب می‌نویسی، در آن زمانی که شاید تو به دنیا نیامده بودی، این بچه سید شیعه از جوزجان افغانستان به قصد درس‌خواندن در حوزه علمیه به ایران آمد؛ اما او تشخیص داد که باید برود در جبهه در مقابل قشون صدام حسین از کشور ما دفاع کند.

بلوکیان در ادامه گفت: تعداد زیادی از رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس هنوز مدرک درست‌حسابی برای اقامت در ایران ندارند. آیا می‌دانید تعداد زیادی از جانبازان افغانستانی دفاع مقدس مدرک جانبازی ندارند؟ آیا می‌دانید یک جانباز شیمیایی افغانستانی در دفاع مقدس هنوز برای مدرک شناسایی مشکل دارد. بعد عده‌ای می‌گویند که این‌ها آمده‌اند کشور ما را بگیرند! باید به این عزیزان توجه کرد.

او با قدردانی از تلاش‌های پژمانفر جهت پیگیری‌هایش برای این رزمندگان خاطرنشان کرد: باید امثال سیدمهدی و سیدمهدی‌هایی که از افغانستان آمدند، شهید و جانباز شدند، به همه معرفی شوند.

او افزود: الان در همین مشهد افرادی هستند که مشکل تنفسی دارند، افغانستانی جانبازی که در جنگ ایران از ایران دفاع کرده است. ان‌شاءالله که خداوند به ما توفیق بدهد که قدر همدیگر را بدانیم. چنین جلساتی باید آن‌قدر برگزار شود که خون شریکی ما واقعا معنای واقعی پیدا کند.

بلوکیان ادامه داد: مردم ایران باید بدانند که ما چقدر شهید از افغانستان در جنگ ایران و عراق داریم، ما چقدر جانباز داریم. چرا این‌ها را نمی‌بینیم؟ چرا نمی‌گوییم این‌ها برای ما چه کردند؟

افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد

شهدای ما به جهان ثابت کردند که ما خون شریکیم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجواد وحیدی، رئیس بنیاد افغانستانی‌های مقیم ایران در این مراسم اظهار کرد: شهدای عزیز ایرانی ما درحالی که کشورشان مورد تهاجم شرق و غرب قرار گرفته بود، برادران عزیز خود را در برابر تهاجم ارتش سرخ شوروی تنها نگذاشتند. سپاهیانی که دوشادوش مقاومت‌گران و جهادگران افغانستان ایستادند و خون پاکشان در سرزمین افغانستان ریخت.

او ادامه داد: خون شهدای عزیز ما در راه دفاع از دین و ارزش‌ها ریخته شده است و درحالی که افغانستان گرفتار تهاجم تجاوز ارتش سرخ شوروی بود، جوانان پاکدل افغانستانی در کنار برادران رزمنده ایرانی خود در مقابل رژیم بعث به جهاد پرداختند و خون پاک آن‌ها در کنار خون پاک برادران ایرانی‌شان ریخت.

این چهره فرهنگی مهاجر افغانستانی افزود: هدف از برگزاری این همایش، احترام و پاسداشت حقیقی از شهدای عزیز است.

وحیدی تأکید کرد: شهدای عزیز و بزرگوارمان این پیام را به دنیا مخابره می‌کنند که امت اسلامی و دو ملت قهرمان ایران و افغانستان در کنار یکدیگر هستند؛ حتی خون شریک‌اند و خون آن‌ها کنار هم ریخته می‌شود.

افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد

رئیس بنیاد افغانستانی‌های مقیم ایران افزود: این سومین یادواره و همایشی است که در خدمت شما عزیزان هستیم و روح بلند شهدای عزیز، شهدایی که در غربت به سر می‌برند، دست ما را برای برگزاری این مراسم‌ها گرفتند.

او در ادامه تأکید کرد: ما بعضی از این شهدا را ما نمی‌شناختیم. این برنامه باعث شد که ما هم بتوانیم این شهدای عزیز را شناسایی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->